TradingView analyse verktøy

TradingView analyse verktøy teknisk program

De fleste nettmeglere og markedsplasser for trading tilbyr et verktøy for tekniske analyser, men ofte er disse programmene for enkle. Skal du ha et virkelig godt program må du betale i dyre dommer for det. I dag er dette heldigvis annerledes. TradingView analyse verktøy kommer i en gratisversjon, og pro-versjonene koster heller ikke mye.

TradingView analyse verktøy

TradingView er et kraftig teknisk analyse verktøy som inneholder verktøy som du ikke finner i mange andre program. Dette er et analyseprogram, så du kan ikke handle aksjer eller trade CFD med det, men du kan integrere programmet sammen med flere nettmeglere, noe som gjør at du har alt samlet på et sted.

TradingView analyse verktøy har også stort utvalg av aksjer, indekser, råvarer, valuta og andre finansielle instrumenter tilgjengelig. Når det kommer til norske aksjer har du alt fra små selskaper på Merkur Market til de største og mest omsatte aksjene på OBX tilgjengelig.

Når det kommer til designet av TradingView analyse verktøy er dette godt. Selvsagt tar chartet opp mesteparten av skjermen når du åpner det, og rundt chartet finner du menyer som gir deg tilgang til tegneverktøy, indikatorer, finansiell data og mye mer.

Layouten kan endres på, for eksempel kan du forandre bakgrunnsfargen til svart. Du kan også velge å ha mer enn et chart på arbeidsflaten, noe som er en stor fordel dersom du følger med på mer enn en aksje.

Charts

Du har også flere valgmuligheter for hvordan du vil vise kursutviklingen for aksjer, indekser, råvarer, valuta, etc på TradingView analyse verktøy. Foretrekker du candlestick kan du velge mellom Bars, Candles eller Hollow Candles. Liker du en clean graf når du skal lage teknisk aksjeanalyse kan du velge mellom Line, Area eller Baseline. Av mer eksotiske fremføringer har du Renko, Line Break, Kagi, Point & Figure, og Range.

Støtte, motstand, trender og formasjoner

Støtte og motstand er noe av det mest grunnleggende innenfor teknisk analyse og gir deg enkle tekniske formasjoner og tekniske trender, og med TradingView analyse verktøy har du flere muligheter til å tegne disse inn i chartet. Disse finner du under Trend Line Tools. Blant de enkleste tegneverktøyene har du trendlinje, horisontale linjer, parallell kanal og stråler. Du kan også tegne inn støtte og motstanden for frihånd.

Blant enkelte tradere er Fibonacci populær. På TradingView analyse verktøy har du under Gann and Fibonacci Tools tilgang til ulike typer Pitchfork, Gann Box og Fibonacci analyser.

Patterns er en annen samling av nyttige tegneverktøy. Med disse kan du tegne inn hode/skulder-formasjoner, Elliot Waves og triangelformasjoner.

Når du driver med teknisk analyse og trading er det viktig å kjenne til potensialet til de ulike formasjonene, og med TradingView analyse verktøy kan du markere potensielle kursmål slik at du har god oversikt over potensialet til de ulike aksjene du følger. Disse markørene finner du under Measurement & Prediction Tools.

 • Trend Line Tools
 • Gann and Fibonacci Tools
 • Geometric Shapes
 • Annotation Tools
 • Patterns
 • Measurement & Prediction Tools

Indikatorer

Tekniske indikatorer er nyttige for å finne tekniske trender, og for å få kjøps- og salgssignaler. Vi skal ikke nevne alle indikatorene du finner under Indicators som er plasser på menylinjen over chartet. Det er nemlig alt for mange av dem. Men, vi kan si at sjansen for at du ikke finner den eller de tekniske indikatorene du bruker er forsvinnende liten. TradingView analyse verktøy har så godt som alle tekniske indikatorer tilgjengelig.

 • Glidende gjennomsnitt
 • RSI
 • MACD
 • Bollinger Bands

Finansiell data

historisk-pe-for-norsk-hydro-historiske-nokkeltall-multipler-for-aksjer
Chart for NHY aksjen med historisk Price/Earnings.

Teknisk analyse er viktig, men det kan også gi deg fordeler å følge med på finansiell data og multipler. I de aller fleste program for tekniske analyser får du ikke tilgang til dette, og i de programmene du får dette må du som regel driver et meglerhus for å forsvare kostnaden. Men, her skiller TradingView analyse verktøy seg virkelig ut.

Trykker du deg inn på Financials, som er plassert til høyre for Indicators, kan du få frem historiske nøkkeltall som Price/Earnings, Price/Sales, Dividend Yield, EV/EBITDA og mange fler. Dette er data som kan ta lang tid å finne frem til på nett, så her har TradingView en virkelig god løsning.

 • Price/Earnings
 • Price/Book
 • EV/EBITDA
 • Dividend Yield

Strategy Tester, alarmer og Stock Screener

TradingView analyse verktøy har også andre nyttige funksjoner. Her er det spesielt Strategy Tester som utmerker seg. Med denne kan du lage strategier, teste disse mot historisk kursutvikling og se hvilke resultater de hadde gitt. Med denne funksjonen kan du luke ut strategier som ikke fungerer og optimalisere de som fungerer slik at de gir enda bedre resultater.

Alarmer er en funksjon du finner på de fleste teknisk analyse verktøy, og dette er også en veldig nyttig funksjon. Denne gir deg nemlig varsler når kursen gir bestemte utslag som brudd på støtte eller motstand.

Stock Screener liker vi også veldig godt. Med denne kan du la TradingView teknisk analyse verktøy finne aksjer som er inne i sterke trender, har bestemte kursbevegelser eller for eksempel har lav Price/Earnings.

Prøv TradingView analyse verktøy

For å få mest ut av TradingView analyse verktøy må du betale. Men, gratisversjonen er absolutt nyttig den og. Det vi anbefaler er å registrere deg som bruker og teste Premium versjonen. Det kan du nemlig gjøre gratis i 30 dager. I løpet av denne prøveperioden kan du se hvilke verktøy du bruker og hva du har behov for. Etter prøveperioden kan du da velge om du vil bruke en av betalingsversjonene eller gå for Basic som er gratis. Du kan få tilgang til analyseprogrammet her:

Priser

Som nevnt kan du teste de betalte versjonene gratis i 30 dager, og vil du gjøre dette anbefaler vi å prøve Premium. Forskjellen på de ulike versjonene er hvilke tilganger du får, og hvor mange tekniske indikatorer du kan bruke på hver enkelt teknisk analyse. Basic er gratisversjonen, og denne fungerer greit for nye tradere som holder på å lære seg teknisk analyse.

 • Basic – gratis
 • Pro – $14,95 pr mnd
 • Pro+ – $29,95 pr mnd
 • Premium – $59,95 pr mnd
Copyright Themeglory. All rights reserved. | Powered by Themeglory