Volumanalyser

Ved å analysere volumet kan du få viktig informasjon om hvor sterke tekniske signaler er. Ofte er volumanalyser oversett. Men med tanke på hva dette kan bety for dine tekniske analyser og trading, er dette noe du bør vite om.

teknisk aksjeanalyse

Din kapital er i fare. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Volum

Volumet, eller hvor stor omsetning det er i en aksje når den fremviser et spesielt mønster på chartet kan fortelle mye om hvor sterkt dette signalet er. Volumanalyser kan faktisk brukes til å avdekke falske signaler. Falske signaler er tekniske formasjoner og lignende som oppstår i chartet, men har det trekket av disse mangler støtte fra flere andre grunnleggende tekniske analysemetoder. Dette kan være både volumanalyse eller tekniske indikatorer.

Volumanalyser

Når en aksjekurs stiger, vil dette som regel være et uttrykk for at det er økt etterspørsel etter aksjen. Men, det kan også være lavere tilbud av aksjen. Eller til og med lavere generell aktivitet i aksjen av ulike grunner. Dersom vi har tekniske brudd på oppsiden av for eksempel en teknisk formasjon eller trend, og dette skjer på et volum som er lavt gjelder det å være forsiktig. Dette kan nemlig være et falskt signal som kan avdekkes ved å bruke volumanalyse og tekniske indikatorer. I slike tilfeller vil det være en overhengende sannsynlighet for at bruddet er et falsk signal dersom det ikke har støtte fra tekniske indikatorer som for eksempel RSI eller MACD.

Bruk av volumanalyse

eToro er en av de største markedsplassene for trading av CFDer. Her har du tilgang til et stort utvalg av CFD på alt fra råvarer, indekser, aksjer og valuta. Du har også mulighet for shorthandel og gearing eller akjsekreditt. Når du åpner traderkonto på eToro får du tilgang til et gratis program for teknisk analyse med realtidskurser slik at du kan lage dine egne tekniske analyser. Sammen med bruk av volumanalyser kan du dermed lage dine egne tekniske analyser gratis.

  • Gå til www.etoro.com og åpne en traderkonto
  • Bruk chart med volum for å lage analyse

eToro er en multiasset-plattform som tilbyr investering i aksjer, i tillegg til trading med CFD. CFD er kompliserte instrumenter og har en høy risiko for tap av penger på grunn av høy belåning. 51 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Copyright Themeglory. All rights reserved. | Powered by Themeglory