CFD trading

Ofte kan man lese om CFD trading i norske finansaviser. Det er et omtalt produkt som noen ganger får et dårlig stempel på seg. Grunnen til det, er at noen tradere ikke helt har skjønt risikoen som er knyttet til dette.

teknisk aksjeanalyse

Contracts for Difference

Contracts for Difference, eller CFD, er et sammensatt produkt, noe som gjør det til et komplisert finansinstrument. Samtidig åpner det opp for mange muligheter, men for å få fordel av disse forutsetter at man har forstått CFD. For eksempel, å trade en CFD på en aksje medfører ikke at du eier aksjen. Når du eier CFDen, eier du en kontrakt som er satt sammen av for eksempel derivater fra aksjen. Denne kontrakten vil da gi en avkastning tilnærmet lik avkastningen til aksjen.

Trading

CFD er spesielt mye brukt ved trading. Det er det flere grunner til. Blant annet er kostnadene lave, og det er en stor fordel dersom du driver med trading og gjennomfører mange handler i løpet av kort tid. I tillegg gir CFD trading deg tilgang til mange ulike investeringsprodukter. Det kan gi deg en stor fordel ved at du kan få en god risikodiversifisering i porteføljen din. Spesielt er risikodiversifisering viktig dersom du bruker aksjekreditt eller shorter aksjer.

Markeder

Spør du noen som trader CFD om hvorfor de foretrekker CFD, kommer nok mange til å svare at det er mulighetene til risikodiversifisering som er det viktigste. Du finner nemlig CFD på alt fra aksjer, indekser, råvarer, kryptovaluta og valuta. Ved å trade flere ulike CFDer vil du få en mindre selskapsspesifikk risiko, noe som kan hjelpe deg til å få en bedre avkastning.

Belåning

Belåning er en av grunnene til at CFDer ofte blir omtalt i media. Belåning kan nemlig øke avkastningen du får på tradingen din, men samtidig kan belåning også øke tapet dersom investeringene faller i verdi. Noen ganger kan man lese om daytradere som har tapt hele egenkapitalen på grunn av belåning og et marked som har gått mot dem. Belåning fungerer slik at du bruker egenkapitalen som sikkerhet og bruker en kreditt til å kjøpe ytterligere CFDer for aksjer eller indekser. Bruker du en belåning på 5 ganger egenkapitalen vil avkastningen bli 5 ganger så høy, men det vil selvsagt også tapet bli, dersom kursene faller.

Shorting

Andre foretrekker CFD fordi det gir gode muligheter til å shorte. Shorting er en tradingposisjon hvor man posisjonerer seg for et fall i kursene. Man vil med andre ord tjene dersom kursene faller. Dersom man shorter aksjer må man låne disse aksjene fra en investor som er villig til å låne de bort. Det kan være vanskelig å finne. Bruer du derimot CFD trenger du ikke låne aksjene, her kan du inngå en shortposisjon ved å selge CFD. Dersom du vurdereer shorting vil vi anbefale å lese mer om hvordan shorting fungerer.

Teknisk analyse

Teknisk aksjeanalyse er et av de viktigste verktøyene en daytrader har. Dette er en analysemetode som kan finne gode nivåer for kjøp og salg. Samtidig er det en effektiv metode som lar deg analysere flere aksjer, indekser, råvarer, valuta eller kryptovaluta raskt. Dersom du skal trade CFD, vil du normalt få tilgang til gratis program for teknisk analyse på den markedsplassen du bruker til CFD trading.

CFD Trading

CFD trading er en handelsmetode som kan gi daytradere mange muligheter i markedet som de ellers ikke ville fått hos en tradisjonell aksjemegler. Samtidig er det et komplisert produkt som forutsetter kjennskap, både til de ulike investeringsproduktene og tradingstrategier. På grunn av mulighetene som ligger inne i CFDer kan det være verdt å lære seg disse tingene, for å kunne utnytte mulighetene som oppstår i markedet.

Copyright Themeglory. All rights reserved. | Powered by Themeglory